Dunaújváros

Dunaújváros a Közép-Dunántúli régióban fekszik Fejér megyében a Duna jobb partján. A megye második legnépesebb városa, több, mint 44 ezer fővel. Magyarország egyik legmagasabb jövedelmű települése és kiemelkedő kulturális, gazdasági, sportéleti központ, ezek mellett pedig egyetem város is. De nézzük, mit tudhatunk még a városról.

Dunaújváros panoráma

Budapesttől mindössze 67 km-re a Mezőföld keleti részén található Dunaújváros. Könnyen megközelíthető a 6-os számú főúton vagy az M6-os és M8-as autópályán.

Dunaújváros az 1950-es években robbanásszerűen fejlődött, amikor is a gigantikus vaskohászati kombinátot Mohácsról Dunaújvárosba helyezték át. A beruházásnak köszönhetően a város lakossága tízszeresére nőtt. A beruházással párhuzamosan a város más területei is fejlődni kezdtek. Megnőtt a lakásépítések száma, egyre több üzlet és bolt nyílt. Beindult a kisvárosi élet. Mára a cég Dunaferr Dunai Vasmű ZRT. néven működik, továbbra is az ország nagyobb kohászati-gépészeti komplexuma és a város legnagyobb munkaadója.

Dunaújváros víztorony

A mostani városképet és ipari parkokat szintén a nagyberuházások, az óriás cégek határozzák meg. Dunaújvárosban és Fejér megyében számos külföldi multinacionális cég és magyar vállalkozás található, akik együttesen több ezer munkahelyet biztosítanak. A legnagyobbak között szerepel a Hankook gumiabroncsokat gyártó vállalat, a Hamburg Hungária és a Dunafin, akik a papírgyártásban érdekeltek. Ezek a cégek országos viszonylatban is kiemelkedőek. Ékes bizonyítéka ez annak, hogy a megye az éves magyar GDP 4%-át teszi ki. Ezzel az ország ötödik legmeghatározóbb gazdasági megyéje.

A DunaujvarosAllas.hu segítséget nyújt a toborzási folyamatban és a leendő munkatársak megtalálásában a városban működő cégeknek. Éppen ezért a frissen regisztrált cégek ingyenesen és kockázatmentesen próbálhatják ki szolgáltatásainkat. A DunaujvarosAllas.hu felületén több fajta kiemelést is biztosítunk, hogy a nehezebb munkakörök is könnyebben betölthetők legyenek. Ha hirdetéssel, regisztrációval vagy kiemeléssel kapcsolatban kérdése merülne fel, kérjük keresse ügyfélszolgálatunkat.

Képek forrása: https://hu.m.wikipedia.org/wiki